De veilige modus openen

Wanneer je in de SMART Webbuilder aan de slag gaat met de code van blokken kun je door een fout te maken de complete pagina onbewerkbaar maken. Dit betekent dat je geen blokken meer kunt verwijderen of wijzigen. Erg vervelend want dit zou betekenen dat je enkel nog de pagina kunt verwijderen en opnieuw moet beginnen.

Uiteraard is er een slimmere oplossing om code fouten te herstellen. Door een pagina in veilige modus te openen worden door codering aangepaste blokken niet gerenderd op de pagina. Hierdoor kun je het blok met fouten erin herstellen of verwijderen waardoor de rest van de pagina weer bewerkbaar is.

Stappenplan:

1.    Ga naar de pagina die niet meer bewerkbaar is door een fout in de code

2.    Klik rechts bovenaan op de knop veilige modus

3.    De pagina wordt nu geopend waarbij de in code bewerkte blokken niet gerenderd worden getoond

4.    Herstel het blok met foutieve code of verwijder deze

5.    Klik nogmaals op de veilige modus knop om terug te keren naar de normale modus

6.    Jouw pagina werkt nu weer naar behoren. (Indien je de fout hebt hersteld)