Pagina doorsturen naar externe URL

Om een pagina door te sturen naar een externe URL kun je gebruik maken van de volgende maatwerk oplossing:

Let op: Je hebt hier codetoegang voor nodig.

Let op: Dit artikel gaat er van uit dat je gebruik maakt van een menu dat als
globaal blok is ingesteld.

1.    Maak een pagina aan die je wilt doorsturen, dit is nodig zodat er een menu-item voor in het menu komt.

2.    Bewerk de code van het menu.

3.    Voeg bij Javascript het volgende stuk code toe:

$('.block-113-1 a:contains("Paginanaam")').attr("href","https://www.SMARTWebbuilder.nl/");$('.block-113-1 a:contains("Paginanaam")').attr("target","_blank");

4.    In bovenstaand voorbeeld dien je de volgende dingen aan te passen:

1.    block-113-1: Wijzig dit naar de juiste block-class. Je vindt dit in de HTML van het blok op regel 1.

2.    Paginanaam: Wijzig dit naar de naam van de pagina die je in stap 1 hebt aangemaakt.

5.    Overige dingen die je kunt wijzigen:

1.    https://www.smartwebbuilder.nl/: Wijzig dit naar de URL waar je naartoe wilt doorsturen.

2.    _blank: Dit geeft aan dat de pagina geopend dient te worden in een nieuw tabblad. Wil je dat de link in het zelfde venster opent, gebruik dan _self