Menu's in de SMART Websites


In de SMART Webbuilder kun je gebruikmaken van meerdere menu's per pagina. Een menu is een opsomming van de pagina's welke in de structuur van jouw website zijn opgenomen. Een menu kan daarbij bestaan uit 1, 2 of 3 niveaus en toont de pagina's vanaf een bepaald punt in de website of vanaf een bepaald niveau.

Een menu plaatsen
In de SMART Webbuilder plaats je een menu op de pagina door een menublok op de pagina te slepen. In de categorie navigatie vind je de diverse beschikbare menu's. Er zijn zowel horizontale als verticale menu's beschikbaar. Verder kun je jouw SMART Webbuilder website verbeteren door een breadcrumb menu te plaatsen.

Startpunt bepalen
Een menu is een weergave van de pagina's in de websitestructuur. In de SMART Webbuilder kun je bepalen vanaf welk punt in deze structuur het menu moet starten. Alle pagina's onder de pagina welke als startpunt is opgegeven worden getoond in het menu. Het startpunt kan een vaste pagina zijn of een bepaald niveau. Als wordt gekozen voor een niveau als startpunt dan zoekt het systeem de bovenliggende startpagina op van de huidige pagina en toont alle pagina van het opgegeven niveau onder de startpagina.

·       Startpunt: niveau 1

·       Startpunt: niveau 2

·       Startpunt: niveau 3

·       Startpunt: Een van de pagina's

Menuscheiders
Tussen de pagina's in een menu kun je scheiders plaatsen. Per niveau kun je bepalen hoe de scheiders er uitzien. Er zijn diverse mogelijkheden voor het plaatsen van de scheiders, namelijk:

·       Tussen

·       Begin, tussen, einde

·       Begin en tussen

·       Tussen en einde