Eigen fronts instellen in De SMART Webbuilder

Eigen fonts instellen in De SMART Webbuilder

De SMART Webbuilder biedt de mogelijkheid om fonts welke niet beschikbaar zijn in onze eigen font bibliotheek in te kunnen stellen.

Let op: Sommige font zijn auteursrechtelijke beschermt. Je moet deze font hebben aangeschaft om deze te mogen gebruiken.

Via de volgende stappen stel je een eigen font in

1.    Ga naar het Bestandsbeheer van jouw website

2.    Upload het font (*.woff) bestand
  Bij de details van het bestand vind je de Placeholder. Kopieer deze tekst (file:000)

3.    Sluit het Bestandsbeheer

4.    Ga naar de website instellingen
  Hier vind je onder het kopje Code een tekstveld genaamd Head

5.    Plaats hier de volgende code:

Als voorbeeld wordt nu 'roboto-light' overschreven. Dit kan natuurlijk ook een ander font zijn.

Bij de font-family dient het font ingevuld te worden welke overschreven moet worden door het eigen font. (dit font kan geselecteerd worden in de De SMART Webbuilder editor)
Bij src: url() kan je de verwijzing naar de placeholder tekst plaatsen.
De SMART Webbuilder zal deze placeholder automatisch vervangen.

Let op: Je ziet niet het font staan in de font selectie, maar je overschrijft het font welke je in stap 5 bij font-family hebt ingesteld.