Werken met thema's

De SMART Webbuilder is gemaakt om eenvoudig professionele websites te ontwikkelen. Een professionele website is consistent in vormgeving. Om consistent jouw vormgeving voor de gehele website door te voeren kun je in De SMART Webbuilder werken met thema's. Dit artikel legt uit hoe je websites opzet in De SMART Webbuilder door gebruik te maken van thema's.
 

De SMART Webbuilder DNA

Een De SMART Webbuilder website wordt opgebouwd met blokken. Een blok kan worden ingedeeld in drie typen: header, section of footer. Binnen een blok zijn er structuurelementen zoals: kolommen en boxen. Daarnaast zijn er elementen zoals: headings, teksten, buttons, menu's, media. Deze laatste elementen bepalen grotendeels hoe jouw website eruit ziet.
 

Opmaak per element of op thema niveau

De vormgeving van elementen kun je in De SMART Webbuilder per element doen of op themaniveau. Wanneer je de opmaak op themaniveau regelt dan is deze direct van toepassing op alle elementen van hetzelfde type binnen de website. De ingestelde vormgeving is dan ook direct zichtbaar op alle blokken in de bibliotheek. Groot voordeel van deze werkwijze is de eenvoud waarmee je vormgevingswijzigingen kunt doorvoeren voor de gehele website.

Stappenplan:

1.    Open de website welke je wil bewerken in editormodus

2.    Klik linksbovenaan op het thema icoon (kwastje)

3.    Klik in het menu rechts op elementen

4.    Selecteer in de dropdown welke direct onder elementen staat het element dat je wil vormgeven

5.    Stel de vormgeving in

6.    De door jou ingestelde vormgeving is nu voor alle blokken binnen de website aangepast