Google Search Console

Bij het gebruik van Google Search Console is het nodig dat je bewijst dat jij eigenaar bent van de website. Dit kan op meerdere manieren:

1.    Via de DNS
In je DNS kun je een nieuwe TXT-record toevoegen. Google controleert of je persoonlijke record aanwezig en toegewezen aan je domein is.
Het betreffende TXT-record verkrijg je wanneer je bij Google Search Console wordt gevraagd je property te verifiëren. Kies de methode voor domein-verificatie.

2.    Via een Meta tag

Je kunt jouw eigendom van een site verifiëren door een tag aan de html-code van een bepaalde pagina toe te voegen. Als je het eigendom wilt verifiëren via een html-tag, kies je bij Google Search Console de methode Html-tag op de pagina met verificatiedetails.

De verkregen meta tag plaats je vervolgens in de SMART Webbuilder bij je website instellingen in het vakje bij 'head'.

Let op dat je de website vervolgens nog wel gepubliceerd.

Het is niet mogelijk om ter verificatie een html bestand te uploaden.