Een widget op je website plaatsen

Om een widget van een externe partij op je website te plaatsen dien je eerst goed te kijken naar de instructies die deze partij meegeeft voor het plaatsen daarvan. Om je opweg te helpen gaan we uit van een situatie die het meeste voorkomt bij het plaatsen van een widget.

Stap 1

Vaak krijg je van de externe partij een script die je in de head (bovenin de broncode) dient te plaatsen van je website en een gedeelte die op de website zelf geplaatst dient te worden. Oftewel waar de widget dient te verschijnen. Om het script in de head te plaatsen volg je onderstaande stapppen:

·       Ga naar websites aan de linkerkant en klik op het tandwiel icoontje van de website waarvoor je het script wilt plaatsen

·       Zoek nu het gedeelte "Head" op en plak daar het script gedeelte in wat van de leverancier bovenaan je website of in de head sectie geplakt moet worden.

·       Klik nu op opslaan en het script zal nu in de website ingeladen worden

Stap 2

Let op: Je dient
code toegang te hebben om deze stap uit te voeren.

Om de widget nu ook zichtbaar te maken op de website dient er ook een script of html stukje in een blok te worden geplaatst. Hiervoor doe je het volgende:

·       Ga naar het blok waar het script getoond moet worden en klik op het code icoontje "<>".

·       Plak nu het stukje aangeleverde code op de plek waar de widget getoond moet worden

·       Sla nu de code op en de widget zal getoond worden. Het kan zijn dat de widget niet in De SMART Webbuilder zelf wordt getoond maar wel in de preview

Indien je bovenstaande stappen hebt doorlopen en je hebt nog steeds problemen met het actief krijgen van de widget helpen we je graag. Echter omdat dit externe code betreft en omdat we moeten uitzoeken hoe het script geplaatst dient te worden zal hier een ontwikkelaar naar moeten kijken. Dit zal geoffreerd en ingepland moeten worden.