Facebook widgets plaatsen

Facebook heeft meerdere plugins die geplaatst kunnen worden. We bespreken hier de meest gangbare plugins die je op jouw website kunt plaatsen.

Voor het plaatsen van Facebook widgets is code toegang nodig voor Blockwise.

Like Button en Page Plugin

De Like Button maakt het mogelijk dat bezoekers pagina's van je website kunnen delen op Facebook en de Page Plugin laat je facebook berichten zien op je website. De manier van plaatsen van deze twee widgets is hetzelfde. Om deze widgets toe te voegen doe je het volgende:

1.    Ga naar deze website: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button of https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

2.    Scroll naar het gedeelte "Like Button Configurator" of "Facebook Page URL"

3.    Vul de url in van de pagina waarvoor je de button wilt toepassen en pas eventueel nog andere settings aan. De button wordt als preview weergegeven dus je kunt direct zien hoe deze op de website eruit ziet. Voor de Pagina Plugin vul je de url in van je Facebookpagina.

4.    Klik nu op "Get code" en plaatst het eerste gedeelte boven de section:

Indien je de iFrame code gebruikt kun je deze stap overslaan en doorgaan naar stap 5.

5.    Plak nu het tweede gedeelte (of iFrame stukje) in de code waar je de button of Page Plugin wilt tonen op de website. In dit voorbeeld plaatsen we de button net onder de tekst.

6.    Je kunt de de code opslaan en de button zal nu net onder de tekst getoond worden. Zie onderstaand voorbeeld. Indien je de Page Plugin code had gebruikt had op deze plek de Page Plugin widget gestaan met de berichten van Facebook.