Een cookiemelding plaatsen

Om een degelijke cookiemelding te tonen op jouw website kun je gebruikmaken van een SMART Webbuilder cookieblok. Sleep één van de cookieblokken op de pagina en jouw cookiemelding is gereed. Er zijn twee soorten cookieblokken in de SMART Webbuilder beschikbaar. Zo is er een blok met de melding en een sluit-knop en een blok welke gebruikmaakt van wel/niet akkoord. Je kan de tekst van beide cookieblokken aanpassen aan jouw wensen.

Stappenplan:

1.    Ga in de SMART Webbuilder naar de pagina waar je de cookiemelding wil plaatsen

2.    Klik op de blokcategorie cookie

3.    Sleep één van de cookieblokken op de pagina. Plaats het blok bij voorkeur bovenaan de pagina zodat de melding direct zichtbaar is voor de gebruiker.

4.    Pas de tekst van het cookieblok aan en plaats een link op de buttons

5.    Jouw cookiemelding is nu gereed

Let op: Een cookiemelding wordt na accepteren niet meer getoond. Het kan dus zijn dat jij je eigen cookiemelding na sluiten/accepteren niet meer ziet. Door de cookies/cache van je browser te legen zal de cookie weer verschijnen.