Werken met lettertypes

In de SMART Webbuilder heb je de beschikking over de complete Google Fontsbibliotheek. Met deze bibliotheek beschik je over meer dan 900 gratis te gebruiken fonts. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het lettertype van een tekst aanpast.

Zo werkt het

1. Selecteer het tekstelement binnen een blok dat je wil aanpassen
  2. In het bewerkingenvak rechts verschijnen alle functies welke je op het geselecteerde element kunt toepassen
  3. Scroll naar beneden in het bewerkingenvak tot je bij de lettertype functie komt
  4. Het huidige lettertype wordt hier getoond. Klik op het map-icoon dat hier rechts naast staat.
  5. Er verschijnt nu een pop-in met de lettertypes die op dit moment op de website gebruikt worden
  6. Klik op tabblad alle lettertypes om een lettertype te kiezen dat nog niet gebruikt wordt op de website
  7. Je kan hier zoeken naar een lettertype of een categorie selecteren. De volgende categorieën zijn beschikbaar: Serif, Sans Serif, Display, Handwriting, Monospace. Deze komen overeen met de naamgeving zoals Google deze hanteert.
  8. Er worden diverse lettertypes in het grote vak getoond. Klik op het lettertype dat je wil gebruiken. Soms staat er een dropdown bij een lettertype wat betekent dat deze diverse varianten heeft. Wanneer je een variant selecteert dan wordt de preview hiervan direct weergegeven. Klik vervolgens op het vak waarin het lettertype wordt weergegeven om deze te selecteren.
  9. Klik onderaan in de popin op invoegen om het lettertype definitief toe te passen op de eerder geselecteerde tekst.