301 Redirects

Met een 301 Redirect geef je bij zoekmachines aan dat een bepaalde pagina is vervangen voor een andere pagina met een andere URL. Hiermee behoud je de linkwaarde en zoekresultatenplek van die pagina.

Een 301 redirect is een manier om aan een zoekmachine of browser aan te geven dat de pagina die bezocht wordt permanent is verplaatst naar een ander adres (URL).

De 301 redirect zorgt ervoor dat bezoekers geen foutmelding krijgen, zoals een 404-pagina, maar automatisch worden doorverwezen naar de nieuwe pagina.

Ook de waarde die de oude pagina al had opgebouwd en alle backlinks worden met een 301 redirect doorgestuurd naar de nieuwe pagina. De oude pagina zal na verloop van tijd vanzelf uit de zoekmachine verdwijnen en vervangen worden door de nieuwe pagina.

Bij de pagina instellingen in De SMART Webbuilder kun je de oude URL's opgeven. Voer alleen het pad van de URL's in, niet de domeinnaam.
Gebruik voor elke nieuwe URL een nieuwe regel.