URL's

Deze optie kan je vinden onder "Pagina instellingen", scroll vervolgens naar beneden tot je bij de optie URL komt.

Je kan bij deze optie een eigen url voor een pagina opgeven. Dit kan je doen als je vind dat de huidige url te lang is of er niet "mooi" uitziet. De URL herschrijven is niet zonder gevaar, wanneer deze functionaliteit incorrect wordt gebruikt of wordt toegepast kan het zijn dat de pagina niet meer bereikbaar zal zijn of dat de website niet meer te bereiken is.

Je moet er ook goed op letten dat als je een eigen url wilt toepassen voor een pagina dat deze altijd uniek moet zijn. Wanneer er meerdere pagina's zijn die dezelfde eigen url hebben dan zal de werking hiervan niet juist zijn en wordt er willekeurig een pagina gekozen uit een van deze pagina's met dezelfde url.

In de praktijk zal je vrijwel nooit een eigen url hoeven toepassen en is dit een optie die je alleen in erg specifieke situaties nodig zal hebben.

Voorbeeld:

Je hebt een pagina gemaakt voor een actie in een flyer. Deze pagina heb je onder een of meerdere bovenliggende pagina's hangen vanwege de structuur van je website (www.domeinnaam.nl/print/kleur/actie/actie-pagina/).

Nu wil je graag dat deze link zo simpel mogelijk is om op je flyer te zetten en kan je bij deze actie-pagina een eigen url opgeven zodat de link makkelijk te onthouden en in te voeren is op een computer/smartphone.
Je kan er dus voor kiezen om voor deze pagina een eigen url op te geven zoals "www.domeinnaam.nl/flyer-actie/". Deze url is een stuk makkelijker te onthouden en zal de conversie waarschijnlijk hoger zijn.

Hier moet er alleen wel rekening worden gehouden dat er dus geen andere pagina mag zijn op de website die op hetzelfde niveau dezelfde pagina-naam heeft.

Let op! Als je een eigen URL invult, vul dan alleen het pad in ná de domeinnaam. Je kan in het voorbeeld onder het veld zien wat de uiteindelijke complete URL wordt.