Eigen effecten maken

In de SMART Webbuilder kun je zelf effecten maken. Deze effecten kunnen toegepast worden op meerdere elementen. Een effect wordt uitgevoerd wanneer het element (zoals de foto hieronder) met het effect in beeld verschijnt.

Zo werkt het

1. Ga met de cursor over het blok dat je wilt voorzien van een eigen effect en klik op het lipje dat aan de rechterkant van het blok verschijnt
  2. Klik op het element binnen het blok dat je wilt voorzien van een eigen effect
  3. In de bewerkingen-balk rechts staat bovenaan onder Instellingen de functie Effect. Klik op het plus-icoon dat rechts naast deze functie staat.
  4. Er verschijnt nu een pop-in waarin je jouw eigen effect kunt maken
  5. Geef jouw effect een naam. (handig als je het effect op meerdere elementen wilt toepassen)
  6. Bepaal de overgang-vertraging. De vertraging is de tijd die verstrijkt voordat het effect start.
  7. Bepaal de overgang-duur. De duur bepaalt hoe lang het effect duurt totdat deze stopt.
  8. Bepaal de overgang-timing. De timing bepaalt hoe het effect wordt uitgevoerd.
  9. Bepaal nu de opmaak van het element voordat het effect start. Voorbeeld: Als je wilt dat een element van niet-zichtbaar tot volledig zichtbaar animeert dan is moet het startpunt zijn dat het element volkomen onzichtbaar is.
  10. Klik op de opslaan button onderaan de pop-in. Jouw effect is nu aangemaakt en direct toegepast op het element dat je in stap 2 selecteerde.