Formulierkoppeling instellen

Volg eerst deze stappen: Formulier bewerken


In de popup "Formulier bewerken" kun je in het tabblad "Koppelingen" de e-mailkoppeling instellen. Dit zorgt ervoor dat de ingevulde formulieren verstuurd worden.


De velden welke nodig zijn om de koppeling in stellen staan hieronder uitgelegd.

  • Afzender naam: Hier kan je de bedrijfsnaam of de naam van de persoon zetten waar het bericht vandaan komt. Deze wordt gebruikt om als afzender naam van het e-mailbericht te tonen.
  • Afzender e-mailadres: Dit is het e-mailadres waarvan het bericht zal worden verstuurd. Deze moet zelf worden ingegeven omdat een e-mail bericht altijd een afzender nodig heeft. Gebruik hiervoor een bestaand e-mailadres; doe je dit niet dan is de kans erg groot dat de spamfilter het bericht zal tegenhouden.
    Tip: Gebruik het e-mailadres waar je het bericht op wilt ontvangen (ontvanger e-mailadres) als afzender e-mailadres. In dit geval zal het vrijwel altijd goed gaan.
  • Antwoord naar e-mail veld: Naar het e-mailadres dat bij het geselecteerde veld wordt ingevuld, kan de e-mail worden beantwoord.
  • Ontvanger e-mailadres(sen): Dit is het e-mailadres waar het verstuurde bericht op binnen zal komen. Dit e-mailadres kan je ook het beste gebruiken als "Afzender e-mailadres".
  • Onderwerp: Dit is het onderwerp van het e-mailbericht.
  • Bericht: Hier kun je optioneel de e-mailtekst plaatsen. Onder deze tekst komt automatisch het formulier met de ingevulde velden te staan.

Belangrijk: Als je niet alle velden invult zal het formulier niet werken.