Blokken en lagen

Een blok bestaat uit verschillende lagen en elk van deze lagen heeft weer zijn eigen bewerkingsmogelijkheden.


de verschillende lagen binnen een blok

  • Blok
  • Kolom
  • Box
  • Element

Het kan zijn dat niet ieder blok al deze lagen bevat maar elk blok bevat minstens één van deze lagen.

Blok
Bij de blok instellingen kan je de opties voor het blok op zich aanpassen. Denk hierbij aan het uitvullen van het blok, het uitvullen van de content binnen het blok, de achtergrondkleur/afbeelding van het blok, het sticky maken etc.

Kolom
Bij de instellingen van de kolom kan je de opties van de kolom beheren. Dit zijn onder andere de uitlijning van de kolom (midden midden, links boven, rechts onder of een combinatie van deze mogelijkheden) en de achtergrondkleur, de ruimtes horizontaal en verticaal.


Box
De instellingen van de box zijn weer specifieker voor de content die in de box zitten. Hiermee kan je de breedte bepalen van de tekst of afbeelding in de box (bijv. bij het standaard content blok is de maximale breedte 600px, pas je deze aan dan zal de content in deze box meegroeien naar de maximale breedte), de tekstuitlijning, (achtergrond)kleuren bepalen en meer.


Element
De instellingen van het element zijn puur gericht op het geselecteerde element. Hierin kan je alle opties aanpassen van het betreffende element en deze verschillen ook per type element. Een heading element heeft weer andere opties dan een afbeelding of een formulier element.


Wanneer je een onderdeel selecteert kan je aan de rechterkant boven alle opties zien welke laag je hebt geselecteerd en hier kan je ook een of meerdere bovenliggende lagen zien en openklappen om hier de opties van te bewerken.
Zoals je in de afbeelding hiernaast ziet is de tekstregel geselecteerd. Je ziet rechts bovenin dat dit een "header hoofd heading" is.