Werken met een schaduw

In de SMART Webbuilder kun je elementen en teksten voorzien van schaduwen. Het is ook mogelijk om een compleet blok te voorzien van een schaduw. Op deze manier is het mogelijk om een contrast te creëren tussen blokken.

Stappenplan

  1. Ga met de cursor over het blok dat je wilt voorzien van een schaduw en klik op het lipje dat rechts naast het blok verschijnt. Zorg ervoor dat er geen elementen in het blok geselecteerd zijn, want ander ga je deze bewerken in plaats van het blok.
  2. Rechts verschijnt de functiebalk voor het blok. Scroll naar beneden tot je bij de functies onder het kopje opmaak uitkomt.
  3. Geef bij de functie schaduw de gewenste kleur op.
  4. Geef bij de functie schaduw vervaging (direct boven de functie schaduw) het aantal pixels op voor de vervaging. Hoe meer pixels je opgeeft hoe geleidelijker de vervanging is. In het bijgevoegde videovoorbeeld werken we met 20 pixels.
  5. Om ervoor te zorgen dat de schaduw zichtbaar wordt aan de onderzijde van het blok geven we alleen bij Schaduw afstand verticaal het aantal pixels op dat de schaduw mag "uitsteken" over het onderliggende blok. Zorg ervoor dat bij de functie Schaduw afstand horizontaal niets ingevuld is of 0.
  6. De blokschaduw is nu ingesteld.