Je eigen onepager bouwen

Een onepager website is letterlijk een website welke bestaat uit één pagina. Superhandig om een boodschap over te brengen. De bezoeker scrollt op de pagina naar beneden en krijgt op deze manier stap voor de stap de boodschap door welke jij wil overbrengen. De Onepager sluit perfect aan bij het AIDA-model (Attention, Interest, Desire, Action) waarbij stapsgewijs wordt toegewerkt naar het activeren van een klant.

Zo werkt het:

1. Maak een nieuwe website aan
  2. Verwijder alle pagina's met uitzondering van de homepage
  3. Klik op de homepage zodat deze in de De SMART Webbuilder editor opent
  4. Sleep een menu naar keuze in het scherm
  5. Sleep de gewenste overige blokken onder het menublok

6. Ga met de cursor over een blok dat in het onepagermenu moet verschijnen en klik op het lipje dat rechts van het blok verschijnt
  7. Geef het blok een naam door in de functiebalk rechts onder instellingen een naam op te geven bij de functie Naam (in onepager menu)
  8. Herhaal stap 6 en 7 voor ieder blok dat je in het onepagemenu wil tonen

9. Ga met de cursor over het menublok en klik op het lipje rechts van het blok verschijnt
  10. Klik op het menu element binnen het blok
  11. In de functiebalk rechts staat bovenaan onder instellingen de functie onepager. Vink deze optie aan.
  12. In het menu verschijnen nu de namen van de blokken welke je in stap 6-7 hebt voorzien van een naam.
  13. Het onepagemenu is nu actief, maar blijft nog niet "sticky" bovenaan het scherm zichtbaar. Om het onepagermenu altijd bovenaan de pagina in beeld te tonen volg de onderstaande stappen.
  14. Ga met de cursor over het menublok en klik op het lipje dat rechts van het blok verschijnt
  15. Vink in de functiebalk rechts de functie sticky aan
  16. Geef iets lager in de functiebalk bij de functie achtergrondkleur het blok een achtergrondkleur. Doe je dit niet dan is het menublok transparant en wordt deze niet mooi getoond over de website heen.
  17. Je onepage pagina is nu klaar!