Bevestiging instellen

Volg eerst deze stappen: Formulier bewerken

In de popup "Formulier bewerken" kun je in het tabblad "Koppelingen" de e-mailkoppeling instellen. Dit zorgt ervoor dat de ingevulde formulieren verstuurd worden.

De velden die je kan invullen, om de koppeling in stellen, staan hieronder uitgelegd.

  • Afzender naam: Hier kan je de bedrijfsnaam of de naam van de persoon zetten waar het bericht vandaan komt. Deze wordt gebruikt om als afzender naam van het e-mailbericht te tonen.
  • Afzender e-mailadres: Dit is het e-mailadres waarvan het bericht zal worden verstuurd. Deze moet zelf worden ingegeven omdat een e-mail bericht altijd een afzender nodig heeft. Wanneer je zelf een e-mail verstuurd ben je zelf de afzender. Nu heeft een website geen eigen e-mailadres en moet je deze invoeren. gebruik hiervoor een bestaand e-mailadres; doe je dit niet dan is de kans erg groot dat de spamfilter het bericht zal tegenhouden.
    Een simpele vuistregel: Gebruik altijd het e-mailadres waar je het bericht op wilt ontvangen (ontvanger e-mailadres) als afzender e-mailadres. In dit geval zal het vrijwel altijd goed gaan
  • Antwoord naar e-mail veld: Naar het e-mailadres dat bij het geselecteerde veld wordt ingevuld, kan de e-mail worden beantwoord.

  • Ontvanger e-mailveld: Dit is het veld waar het e-mailadres in staat waar het verstuurde bericht op binnen zal komen. 
  • Onderwerp: Dit is het onderwerp van het e-mailbericht.
  • Bericht: Hier kan je een tekst plaatsen indien gewenst. Onder dit bericht komt altijd het formulier met de ingevulde velden te staan.


Belangrijk: Als je niet alle velden invult zal het formulier niet werken.


Belangrijk: Vergeet niet te controleren of het SPF record goed staat.