Diepteniveaus

Het is mogelijk in de SMART Webbuilder om elementen binnen een blok over andere blokken heen te laten vallen. Hierdoor krijgt je site meer diepte en een speels effect. Om dit te realiseren hanteer je onderstaande stappen:

  • Ga naar het blok met het specifieke element (afbeelding, tekst etc.) die over een ander blok moet vallen.
  • Wanneer je dit blokt bewerkt kun je rechts in de opmaak instellingen helemaal onderaan het diepteniveau aangeven. De waarde die je hier invult moet hoger zijn dan het blok waar het element overheen moet vallen.
  • We vullen even als voorbeeld de waarde "2" in. Je moet nu naar het blok wat hierboven of onder staat en daar vul je dan een lagere waarde in.
  • In het blok waar het element overheen moet vallen vullen we nu als voorbeeld de waarde "1" in. Hoe hoger of lager het diepteniveau bepaalt dus of een element erop of eronder komt te vallen.
  • Als laatste stap kun je nu het element gaan verplaatsen. Klik het element aan zodat er stippenlijnen omheen komen en bij de opmaak rechts ga je naar "verticale verplaatsing". Je kunt hier bijvoorbeeld 100px of -100px invullen om het element te verplaatsen.
  • Je zal zien dat het element nu over het ander blok heen valt.


Let op dat wanneer je elementen over elkaar heen laat vallen je niet het parallax effect kunt toepassen op de blokken.

1. Pas het diepteniveau aan van het blok waar de elementen over andere blokken heen moeten vallen.

2. Pas ook het diepteniveau aan van het blok waar het element overheen moet vallen. Dit blok geef je dan een lagere waarde.

3. Nu kun je het element gaan verplaatsen middels de "Verticale verplaatsing" optie. Je kunt hier bijvoorbeeld het getal 100 invullen. Maar je kunt ook met -100 werken.

4. Het element valt nu over het andere blok heen. En alle stappen zijn correct uitgevoerd.