Heb je een formulier op je website maar deze wordt niet verstuurd of de mail komt niet aan dan kan dat te maken hebben met 1 van de volgende 3 opties:

1. Instellingen van koppelingen
  2. SPF record niet aangepast
  3. Niet bestaand mail adres

OPTIE 1:

Check op de koppelingen goed ingesteld staan.

1. Ga naar de pagina

2. Selecteer het blok

3. Klik op formulier bewerken

1. Vul jouw bedrijfsnaam in

2. Vul je mail adres in wat je als afzender wilt

3. Vul de mailadres in waarop je de mail wilt ontvangen

4. Vul de afzender in

5. Vul afzender e-mail adres in

6. Selecteer het veld e-mail adres als ontvanger ( dit is het mail adres dat de bezoeker invult op jouw formulier)

7. Opslaan

8. Publiceren

NB: Vergeet niet te publiceren en te testen met een mailtje naar bijvoorbeeld jezelf.

OPTIE  2:

Bij je domein service provider moet in de DNS instellingen het volgende spf record verwerkt zijn in de TXT

v=spf1 include:_spf.yoursite.io include:_spf.exsilia.net include:_spf.google.com +a +mx ~all

Neem contact met ze op indien je daar aan twijfelt of login op je back-end en pas dit aan in de DNS.

OPTIE 3:

Je gebruikt een niet bestaand mail adres. Maak eerst het mailadsres aan bij je provider en probeer dan opnieuw.