Wanneer je je website wilt opzetten in meerdere talen dan kun je onder de instellingen van de website aangeven welke talen je in je website wilt hebben. Selecteer ook je standaard taal. De standaard taal is de taal waar de website mee opent op het moment dat alleen de domeinnaam wordt ingevoerd.

START: Als je met een website start is het handig om de website eerst in 1 taal klaar te maken en daarna een taal kopie te maken. Dan wordt voor elke taal een blauwdruk gemaakt. Met deze blauwdruk worden de wijzegingen vergeleken wanneer je weer een nieuwe taal kopie maakt.

Taal kopiëren
Bij het maken van een taal kopie selecteer je de bron taal en naar welke taal je wilt kopieëren. Onderstaande punten geven aan hoe dit proces in zijn werk gaat.


  • Wanneer je een taal kopieert naar een andere taal worden alle teksten en afbeeldingen vervangen tenzij je deze al een keer voor een taal hebt aangepast.


  • Indien je in een eerder stadium een kopie hebt gemaakt van bijvoorbeeld Nederlands naar Engels dan worden de instellingen (teksten, afbeeldingen etc.) ingesteld voor de Engelse variant. Wanneer je dan weer een kopie maakt worden alleen de nieuwe teksten en afbeeldingen ingesteld die toen niet met de vorige kopie zijn meegekomen.


  • NB: Een vertaling is alleen meertaligheid en je kunt geen onderdelen verbergen of blokken verwijderen per taal. Als je een blok verbergt of verwijderd is het voor alle talen.

Let op: Als je je website in meerdere talen zat komt er automatisch een extra toevoeging in de URL. Na de domein extensie komt er een  /nl/ achter. Wanneer je en klant wilt doorverwijzen met een link naar een pagina houdt hier dan rekening mee.